Vuodenvaihteen ilmoitukset

Vuodenvaihde lähestyy ja tämä tarkoittaa, että henkilöverotus 2023 lähestyy loppuaan. Nyt on hyvä hetki reagoida, jos haluaa vielä suunnitella verotusta eli esimerkiksi palkan nostamista tai osingon jakamista henkilöverotukseen vuodelle 2023.

Henkilöverotukseen liittyvät asiat tulee ilmoittaa tulorekisteriin viimeistään tammikuun alussa ja vuosi-ilmoituksella ilmoitettavat asiat tammikuun loppuun mennessä. Olemme listanneet yleisimmät asiat, jotka tulee ilmoittaa. Ilmoitathan sivun alaosassa olevan lomakkeen avulla, jos sinulla on ilmoitettavana tässä listalla olevia asioita. Näin varmistutaan, että lakisääteiset velvollisuudet tulevat hoidetuksi ja vältetään tarpeettomat viivästysmaksut. Jos Investco hoitaa palkanlaskentaa säännöllisesti, tulorekisteriin ilmoitettavat asiat ovat meillä tiedossa.

Jos ilmoitusvelvollisuuksiin tai verotukseen liittyen herää kysyttävää, ota matalla kynnyksellä yhteyttä kirjanpitäjääsi tai yhteyshenkilöösi.  

Tulorekisteriin ilmoitettavat asiat (vuodenvaihde)

 • Palkka, jos olet nostanut yhtiöstäsi palkkaa eikä sitä ole ilmoitettu, otathan heti yhteyttä kirjanpitäjääsi. Jos palkanlaskenta on hoidettu Investcon toimesta, kaikki ilmoitukset on tehty palkanlaskennan yhteydessä.
 • Autoetu tai asuntoetu, jos yhtiösi omistaa asunnon tai auton, jotka ovat yksityiskäytössä näistä muodostuu veronalainen luontaisetu. Ilmoitus joulukuussa koko vuodelta 2023.  
 • Ravintoetu, jos olet ladannut lounasetua tai järjestänyt sopimusruokailun yrityksen kautta. Ilmoitus koko vuodelta joulukuussa 2023.
 • Polkupyörä on usein verovapaaetu, mutta se tulee silti ilmoittaa tulorekisteriin. Ilmoitus koko vuodelta joulukuussa 2023.
 • Työsuhdematkalippu, on yrityksen kustantama matkalippu työpaikan ja kodin välille. Esimerkiksi HSL-kortti, jos tarvitset tätä työmatkaa varten. Ilmoitus koko vuodelta joulukuussa 2023.
 • Puhelinetu muodostuu, jos yrityksen käytössä oleva liittymä/laite on henkilökohtaisessa käytössä. Edun arvo on 20 €/kk per liittymä. Ilmoitus koko vuodelta joulukuussa 2023.
 • Vene tai muu kulkuneuvo, jos yhtiölläsi on esim. vene, niin tästä muodostuu veronalainen luontaisetu. Ilmoitus joulukuussa 2023 koko vuodelta.
 • Vapaa-ajan asunto, jos yhtiölläsi on taseella vapaa-ajan asunto, joka ei ole pelkästään vuokrattavana, muodostuu tästä tyypillisesti veronalainen etu, vaikka asunto olisi tyhjillään. Veronalaisen edun määrään saattaa liittyä tulkinnanvaraisuutta. Suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä ja selvitetään yhdessä nämä hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta. Ilmoitus joulukuussa 2023 koko vuodelta.
 • KM-korvaus tai päivärahat tulee ilmoittaa tulorekisteriin, jos olet maksanut näitä itsellesi. Ilmoitus tulee tehdä maksun perusteella. Ilmoitathan kirjanpitäjällesi, jos olet maksanut näitä ja niistä ei ole tehty ilmoitusta.

Vuosi-ilmoitettavat asiat (tammikuun loppu)

 • SVOP-palautukset, jos olet tehnyt palautuksen SVOP-rahastosta omatoimisesti, toimitathan meille yhtiökokouspöytäkirjan palautuksesta, niin laadimme ilmoituksen palautuksesta.
 • Osingot, jos olet maksanut osinkoa omatoimisesti, ilmoitathan tästä meille. Jos Investco on laatinut pöytäkirjan, olemme hoitaneet ilmoitukset osingonjaon yhteydessä.
 • Korkotulot, jos olet antanut yhtiöllesi korollista lainaa tai pääomalainaa, ilmoitathan näistä meille. Mikäli maksat korkoa itsellesi, tulee tästä tehdä ennakonpidätysilmoitus ja pidättää ennakonpidätys 30 %. Tämän lisäksi lainasta tulee tehdä vuosi-ilmoitus.
 • Osakaslaina, mikäli olet velkaa yhtiöllesi, otathan yhteyttä kirjanpitäjääsi. Keskustellaan mitä vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi on. Osakaslainaa ei missään tapauksessa kannata jättää ilmoittamatta roikkumaan taseelle vuodenvaihteen yli. ”
 •  

Jos sinulla on ilmoitettavaa täytä alla oleva lomake

Valitse tulorekisteriin ilmoitettavat asiat:

Vuosi-ilmoitettavat asiat (tammikuun loppu)